Autentificare

Cautare in site

Copyright © Toate drepturile rezervate AMF Cluj

Dezactiveaza preloader-ul

Recomandari pentru pacienti cu test Covid pozitiv

Daca aveti unul din urmatoarele  simptome de raceala: febra, dureri de cap, dureri musculare, tuse, obstructie nazala, durere in gat, pierderea gustului /mirosului, scaune diareice:

- Izolati-va la domiciliu, anuntati la locul de munca si contactati medicul de familie, telefonic  sau pe mail.

- Sunati la un centru de testare ( cabinet medical, laborator sau farmacie) pentru a va programa pentru un test Covid ( antigenic rapid sau PCR). Testul individual, efectuat acasa, nu este un test oficial si nu va fi luat in considerare. 

- Daca nu aveti posibilitatea  sa va deplasati la un centru de testare, puteti sa sunati la 112 pentru testare ( lista de asteptare de 2-3 zile)

- Daca testul autorizat este POZITIV:

o Ramaneti la domiciliu si izolati-va de restul familiei ( camera separata, aerisirea si  dezinfectia spatiilor commune, folositi masca)

o Beti multe lichide, ceaiuri calde, odihniti-va dar nu stati toata ziua in pat 🙂

o Vorbiti cu medicul de familie daca e nevoie sa urmati un tratament. Daca nu aveti simptome, nu e nevoie de tratament, eventual vitamina C,D si Zinc 

o Vi se va emite Decizia de izolare - 5 zile – vaccinati, 7 zile – nevaccinati (modificare din 2.02.2022)

o Concediul medical de izolare va fi eliberat de catre medicul de familie, retroactiv, dupa terminarea perioadei de izolare,  in urmatoarele 30 zile   

o Pentru monitorizarea la domiciliu, ar fi bine sa aveti termometru, pulsoximetru si eventual tensiometru si sa tineti legatura cu echipa medicului de familie!

Sanatate multa!

Distribuie:

Etichete: Covid,test pozitiv,recomandari